woensdag 9 juni 2010

What's Cooking


Mijn inzending voor de junichallenge van scrapbookingcompetitions "What's Cooking". Ik heb mijn favoriete dessert gescrapt; Trifle met rood fruit !!! De achtergrond is een vel wit cardstock dat is geverft met rood en geel en daar overheen gesso. Al het dessinpapier is van Cosmo Cricket net als de aardbeienslinger. De letters zijn rub-ons, stempels en thickers. Met paars naaigaren heb ik nog een kader gestikt. De lijnen en het recept zijn geschreven met een paarse en zwarte identipen. Het recept komt uit een oude allerhande van AH. Voor degene die de trifle wil maken een getypte versie.

Ingrediƫnten voor 4-6 personen.
1 doosje bramen.
1 doosje blauwe bessen.
1 doosje rode bessen.
1/2 roombotercake.
125 ml slagroom.
200 ml vanillevla.
100 ml sinaasappelsap.
poedersuiker om te bestrooien.

Was het fruit en laat het uitlekken in een vergiet. Ris de rode bessen van de takjes.
Snijd de cake in blokjes. Klop de slagroom bijna stijf. Schep de vanillevla luchtig door de slagroom. Bedek de bodem van vier coupes met de cakeblokjes. Sprenkel de sinaasappelsap er over en verdeel de helft van het fruit over de cakeblokjes. Schep de vanilleroom over het fruit. Verdeel de rest van het fruit over de vanilleroom. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Haal de trifle 10 minuten voor het opdienen uit de koelkast en bestrooi hem met de poedersuiker. Je kunt de sap ook vervangen door zoete witte wijn.
Bedankt voor het kijken !!!

6 opmerkingen:

  1. Oh Maja, het water loopt me in de mond, Wat ziet dat er heerlijk uit. Zo simpel, dat moet lekker zijn. Ik ga het zeker een keer proberen.
    Prachtig lootje heb je er weer van gemaakt. Leuk hoor dat geklieder met verf!

    Groetjes Marjolijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mmm ik verlang alleen heb ik een probleempje... Vanillevla is dat een vloeibare pudding of ??? wat ik denk dat ik dit niet ken (wij belgen ook he!)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja heeeee.... het is eind van de middag, bijna tijd om te gaan koken, en dan laat jij me dat lekkers zien??!!!! Nou heb ik helemaal trek gekregen!!!! Prachtige layout Maja!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. yummy...dat ziet er erg lekker uit!!! mooie lo en wat een prachtig handschrift heb je!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wowwww, ik vind je LO tjes echt helemaal TE LEUK!!!! en dat recept ga ik zeker een keertje maken! YAMMIE

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Love this page, so pretty :)

    BeantwoordenVerwijderen