zaterdag 27 februari 2010

Lange post.

Deze week van alles en nog wat gedaan, Eindelijk de online liftcrop van 5 februari afgemaakt. Het was de bedoeling dat je een closeup foto van jezelf gebruikte. Ik heb er een lay-out in vintagestijl van gemaakt met poezieplaatjes van rozen en hondjes. Het orgineel was een digitale lay-out.

Dan was er afgelopen zondag bij de scrapheap een scraprommelmarkt. Het was er heel druk en gezellig. Een aantal mensen van het forum in het "echt" ontmoet. En natuurlijk het een en ander gekocht, zoals deze ART stempel. Papier, een boek en tijdschrift, lapjes stof, stickers, A4 papier voor het jaaroverzicht, nog een stempel van een botje en allerlei kleine prulletjes. Carla had in de winkel ook flink wat afgeprijst dus daar ook nog wat gekocht, o.a cardstock. Ik kan weer even vooruit !


Deze twee lay-outs zijn les # 3 en les # 4 van de workshop let it loose. Voor les # 3 was de opdracht: verwerk tissue, gelmedium en verf of sprayinkt. Het onderwerp was vrij. Ik heb eerst de lagen van papierenzakdoekjes los gehaald en deze met verschillende kleuren glimmermist bespoten. De ondergrond beplakt met papier uit een boek, daarover flink wat gelmedium en daarop de tissues verwerkt. Het was wel een behoorlijk geklieder en ik had geen idee of het wat zou worden. Maar toen alles droog was zag het er erg mooi uit, vooral de kleuren. Nog een tak getekend en uitgeknipt. Stickers voor de titel, de vogeltjes zijn rub-ons en een plaatje van een goldenpup maakte het af.
voor les # 4 was de opdracht: maak gebruik van de kleurencircel en vervang de kleuren van je afbeelding of foto door er complementaire ( kleuren die tegenover elkaar in de circel staan) kleuren overheen te schilderen. Ik heb een foto van mezelf gebruikt (dezelfde foto van me facts) en me niet helemaal aan de opdracht gehouden want ik heb gewoon kleuren gebruikt die ik mooi vond. De quote is een combinatie van rub-ons en stempels. De knoopjes van mijn shirt zijn kleine glittersteentjes die hier en daar ook in de quote zijn geplakt. Omdat ik het nog wat kaal vond en het niet zo mooi was dat mijn armen er half opstonden heb ik er een lijst om geschilderd en deze "opgehangen". Als ik dat eerder had bedacht had ik de foto wat hoger geplakt. Maar ja daar was niets meer aan te doen. Verder ben ik er best tevreden over. Beide technieken vond ik erg leuk om te doen. De hele workshop is ontzettend leuk, ik zou het iedereen aanraden. Er worden prachtige dingen gemaakt. In maart start er weer een workshop. Kijk even hier als je interesse hebt. http://www.maritscrapworld.com/blog/ .
Op het forum van de scrapheap kwamen hele ingerichte hoeken van de huiskamer en mooie scrapkamers voorbij. Zo'n mooie kamer heb ik niet, ik scrap in de serre waar het heerlijk licht is en meestal ook een zooitje met mijn scrapspullen. Dus ik dacht laat ik het eens opruimen en mijn plek op de foto en het forum zetten. Op de eerste foto zie je een deel van de tafel met resten papier en spullen die ik meestal gebruik. Een klein laatje met verf, nog een schuiflaatje met stempels, een la met papier en een met van alles en nog wat. Onder in de kast de rest. In een ander kastje nog wat scrap, naai en knutselspullen. Nu het opgeruimt is lijkt het meteen niet meer zo veel !!! Valt reuze mee. Een andere reden om het op te ruimen was les # 5 van let it loose, de opdracht is gebruik je eigen handschrift. Ik wil iets gebruiken wat ik als kind heb geschreven maar kon het niet vinden. Het zat in ieder geval niet tussen de scrapspullen! Te goed weggelegt denk ik, maar ik vind het nog wel en anders begin ik vast met de volgende les !
Dan heb ik deze week ook nog de wedstrijd decembertradities van de scrapheap gewonnen met onderstaande lay-out. Je moest meerdere foto's gebruiken, je eigen handschrift, verf en een decembertraditie. Ik heb gescrapt over de oude kerstballen van mijn oma. De journaling luid : Ieder jaar na haar dood in 1999, koop ik een klein kerstboompje en hang daar dan de oude kerstballen van mijn oma in zodat ik nog eens extra aan haar denk. Mijn eigen kleine kersttraditie.
Ik mag voor 25 euro in de winkel uitzoeken . Goh erg, moet ik weer gaan winkelen. Ha.ha. !!!!!
Mijn zus is er, we gaan lekker scrappen. Eeen fijn weekend allemaal !!!!!!!!!!

1 opmerking:

  1. Ik vind het toch altijd zo leuk om "in andermans spullen te neuzen" (ook al is het op foto's online) Je art-stempel is helemaal geweldig! En je pagina's voor de workshop en laatste layout zijn ook super! Geen wonder dat je er een prijs mee won. Lekker shoppen maar weer, yeehaa!!!

    BeantwoordenVerwijderen