maandag 8 februari 2010

Let it loose

Afgelopen maandag begon de workshop Let it loose. Les # 1 ging vooral over de journaling (vind ik best moeilijk soms). De opdracht was: kijk uit het raam en schrijf op wat je ziet en schrijf de journaling tussen rechte lijnen of juist tussen golven. Ik ben in de serre gaan zitten en heb beschreven wat ik in de achtertuin zag. Op de pagina heb ik eerst drie verschillende kleuren verf aangebracht met een inktroller. Van de foto de randen geschuurd, dat vond ik er nog te nieuw uit zien, toen heb ik de foto maar helemaal geschuurd. Daarna de titel op de foto geschreven met een zwarte identi-pen en met een paarse ingekleurd. De lijnen en golven getekent. Daar de journaling tussen geschreven. Dit vond ik wel een leuk werkje moet ik zeggen, of ik helemaal los ging ?????? Nog een datumstempel en mijn eerste les was af !!Ik was er best tevreden mee. Vooral over mijn schrijfkunst. Ha, ha...

Dan les #2. Maak een art journal pagina waarop je minimaal één silhouet (mask) gebruikt. Zoek een silhouet waar je "iets" mee hebt. Nou daar hoefde ik niet lang over na te denken. Dat werd dus een silhouet van een golden. Eerst twee kleuren verf opzet, weer met de inktroller. De golden uitgeknipt. Dat vel over mijn pagina gelegd en flink gesprayed met goudkleurige glimmermist. Toen het silhouet op de hond gelegd en weer gesprayed met bruine glimmermist. Deze gedept met een tissue. Na het drogen de hond, border en lijnen gedoodeled. Daarna de journaling geschreven en nog een keer met gouden glimmermist erover. Jammer genoeg is het goud op de foto moeilijk te zien. Nog wat lint, pijlen en een paperclipbotje toegevoegd en mijn tweede art journal pagina is klaar!! Ik vond het een leuke opdracht. Les # 3 wordt lekker kliederen met gel medium. LEEEEEUK !!
Week vijf is nog niet helemaal af. Het woord is spijt. Pffffffftt.

Bedankt voor het kijken !!!

4 opmerkingen:

 1. Je weet al dat ik die werkjes helemaal top vind hé! Vooral die tweede vind ik echt prachtig gedaan ... ik moet er nog aan beginnen :((( maar ik ga nu toch eerst eens die eeuwig groeiende berg strijk aanpakken hihi.
  xxx Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat mooi zeg! vind jij het ook zo leuk om veel met verf te werken? ik hou er heel erg van, ik heb ook vaak moeite met de journaling, maar met dat jaaroverzicht begint het wel een beetje te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind ze allebei super Maja! Vooral je silhouet pagina is erg mooi van kleur. Ja, goudspray is lastig te fotograferen, ik heb er ook altijd moeite mee. Maar de meeste pagina's zijn zowieso in het echt altijd veel mooier dan op foto. Ik zou dan ook alles van iedereen het liefst een keer "vasthouden"....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai dat ziet er ongelooflijk mooi uit. Het maken van de journaling blijft altijd zo moeilijk, vooral om op een originele manier te blijven werken.
  Ik vind beide van jou erg geslaagd, een dikke proficiat

  BeantwoordenVerwijderen