donderdag 10 februari 2011

Drie layouts.

Drie layouts gemaakt voor voor DT werk van De Scrapheap. Ik kreeg van Carla de papierlijn plus stickervel: Be Mine van Echo Park. Een vtij strakke valentijnlijn met veel roze er in. Geen papier dat ik zelf zo makkelijk zou kopen, daar het niet echt mijn stijl is. Een flinke uitdaging dus!
De eerste LO, over mijn zus en haar vriend die na 10 jaar latten samen zijn gaan wonen en zich lieten registreren als officieel partner. Het was net echt, ze konden zelf elkaars naam aannemen. Vandaar de titel.....
De achtergrond is een vel grijs cardstock met daar over verf van making memories wat op een donkere ondergrond een metaalglans krijgt. Daarover drie verschillende stukken van het dessinpapier, (dat dubbelzijdig is) en een stuk craftcardstock voor de journaling. De twee bruine kaartjes zijn van Tim Holtz, de andere komen van het stickervel net als de vogelkooi en de tekststicker. Verder heb ik een paar stukken lint, tape, bloemetjes en knopen gebruikt. Omdat het toch een feestelijke aangelegenheid was nog wat glitter (stickles), strassteentjes en letters (zeeman) waar glitter in zit toegevoegd. Als laatste met de naaimachine de hoek en randen gestikt
Dan de tweede layout: clean en simpel. Wat ik eigenlijk niet vaak doe. Meestal is de LO een stuk voller, maar deze had dat niet nodig. Op de foto zie je Kim's bruidsboeket in dezelfde kleur roze als het kader van het papier. Onder de foto groene glimmermist, op de foto een stuk tule geniet en daar kleine roze kraaltjes opgeplakt met heavy gel medium. Dit gaat super, het droogt transparant op en de kraaltjes zitten muurvast. De hartjes en vlinder komen van het stickervel. De titel is gemaakt met rub-ons.
De laatste: deze is meer vintage/shabby. Hier heb ik oude foto's gebruikt van een vakantie van mijn vader en moeder en hun vrienden naar parijs in 1967. Van de foto's en het roze vel cardstock heb ik de randen geknipt met een figuurschaar. Op het cardstock een kader gestikt geinspireerd op de briefkaart die net als de kroon, het hartje, de poststempel en de postzegels van het stickervel komt. Alle randen zijn bewerkt met inkt, het dessinpapier en cardstock ook met gesso. Om het barokke van Parijs weer te geven is boven aan de LO tule geniet, om de linkerfoto en parellintje geknoopt en hier en daar een roos geplakt. Met de zonnebril, de auto en de colafles heb ik geprobeerd om het sfeertje van de jaren 60 te creeeren. Een beetje gekke mix, maar uiteindelijk vond ik hem wel geslaagd.
Ik denk dat ik met deze drie totaal verschillende layouts wel heb laten zien dat je met dit papier alle kanten op kunt!!!

Dan nog dit: Scrapfever geeft deze blogcandy weg zodra ze 100 volgers hebben. Kijk hier wat je moet doen om dit te winnen. Groetjes!!!

8 opmerkingen:

 1. Hoi Maja, wat heb je een leuke en verschillende LO's gemaakt met het papier. Ik vind vooral de stoere superleuk, alhoewel Gerbera ook heel speciaal is. Heel gedurfd om het zo leeg te houden, maar daardoor komt de boodschap wel goed over!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gave LO's zeg! Enne ondanks dat het niet je papier of stijl is vind ik het super gelukt!

  Liefs Gwendolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het zo gaaf alle creaties, zo anders en knap om te zien dat papier dat je niet zo ligt er dan dit mee te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo, jij bent even actief bezig geweest!!! De eerste zijn ook niet mijn kleuren/dessins. Je hebt er toch iets moois mee gemaakt!!! De 'simpele' layout vind ik helemaal geweldig! Zo grafisch, en prachtig van kleur. En Parijs...mmm... daar zou ik ook wel een weekendje naar toe willen. Je hebt de sfeer prachtig weten te vertalen op de layout!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Drie layouts in drie verschillende stijlen!
  Knap hoor, gaat je goed af zeg :)

  Mijn voorkeur gaat ook naar de C&S stijl.
  Zoals Marit al zei, prachtig van kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Why spend all that money on throw-away lint remover?! The newest re-usable lint remover is here! Take 10 seconds to see it now at www.SecretKidCleanup.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. You need to see this cool reusable lint remover! Just take 10 seconds now to see it live at www.SecretKidCleanup.com

  BeantwoordenVerwijderen